Dans & Balletstudio Jolein

Dé plek waar dansers zich thuis voelen 

Dans & Balletstudio Jolein is in het jaar 2000 van start gedaan o.l.v. Jolein van der Geest.

Met vier locaties in Haarlem, Heemstede, Santpoort en Vijfhuizen is dans en ballet voor iedereen uit Haarlem, Haarlemmermeer, Hoofddorp, Velsen en IJmuiden gemakkelijk te bereiken. Studio Haarlem heeft voornamelijk cursisten uit Haarlem en bloemendaal. Studio Heemstede heeft cursisten uit o.a. Heemstede, Cruquius, Hoofddorp, Vijfhuizen, Bennebroek, Vogelenzang, Hillegom, Aerdenhout, Bentveld en Haarlem-Zuid. Studio Santpoort heeft cursisten uit o.a. Santpoort, Driehuis, Velserbroek, IJmuiden, Spaarndam en Haarlem-Noord. Studio Vijfhuizen heeft cursisten uit o.a Vijfhuizen, Haarlem-Schalkwijk en Hoofddorp.

Dans & Balletstudio Jolein heeft een ruim aanbod van danslessen voor kinderen en volwassenen, iedereen is bij ons welkom. Ben je beginner of gevorderde, er is voor iedereen wel een geschikte dansstijl te vinden. Je kunt o.a. de volgende danscursussen  bij ons volgen: Dreumesdans, Peuterdans, Kidsdance, Dancemix, Streetdance, Hiphop, Modern Jazz, Klassiek Ballet, Spitzen,  Tapdance, TikTok Dance, Mucisal, Dance & Fit, Demoteam, Talentenklas. Ook kun je de vooropleiding dans volgen, dit is een intensief dansprogramma bedoeld voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen vanaf circa 6 jaar.

De ruime studio’s zijn ingericht met een mooie dansvloer, spiegels en een barre. Dans & Balletstudio Jolein werkt met een enthousiast team van talentvolle en gediplomeerde docenten, en met relatief kleine groepen, zodat voor ieder de tijd en ruimte aanwezig is om te (leren) dansen.

Behalve recreatief dansen, komt het regelmatig voor dat dansers doorstromen naar een dansvakopleiding. De afgelopen jaren zijn er al vele leerlingen aangenomen op verschillende professionele academies.

Danseducatie voor scholen 

Workshops en projecten basisonderwijs 

We hebben in de afgelopen 20 jaar een ruime ervaring opgebouwd met het verzorgen van workshops en het (mede) organiseren van projecten binnen het basisonderwijs. onze ervaren en enthousiaste dansdocenten kunnen ingezet worden voor de begeleiding van de leerlingen en, indien gewenst verzorgen wij de totale organisatie. De dansworkshops kunnen per uur, in één of meerdere dagen plaatsvinden, maar kan ook uitgesmeerd worden over een aantal lesweken(denk aan de eindmusical voorstelling van groep 8). Ook verzorgde wij al vele openingen van de koningsspelen en sportdagen als warming-up!

Workshops en projecten voortgezet onderwijs
Ook binnen het voortgezet onderwijs verzorgen wij al vele jaren workshops en dansprojecten.
Denk hierbij aan het begeleiden van de leerlingen voor het open podium/dance-battle. Een dansklas waar met een vaste groep leerlingen wekelijks aan een bepaalde dansstijl wordt gewerkt. Met dansklassen binnen uw muren kunt zich als school profileren als een plek waar ook aandacht wordt gegeven aan creatieve/culturele ontwikkeling.

Heeft u interesse in één van bovenstaande projecten? Of heeft uw school een specifieke wens of thema en heeft u behoefte aan maatwerk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via administratie@balletstudiojolein.nl 

Waarom dans in onderwijs?
Omdat jongeren van samen dansen actief en alert worden. Door de creatieve opdrachten leren ze muziek en beweging te gebruiken als middel om iets uit te drukken. Ze ontdekken de mogelijkheden van hun lijf: de kracht, de flexibiliteit en de zeggingskracht ervan.

En samen, één dansende groep worden is een bijzondere ervaring, goed voor de sociale harmonie in de klas en op school. Door te dansen naast en met elkaar leren ze samenwerken. En in het proces ervaren ze hoe dans ontstaat, waar dans vandaan komt en welke betekenis dans en muziek in verschillende culturen hebben.

Door te dansen leren de leerlingen zichzelf niet alleen verbaal maar ook non-verbaal te uiten, ze leren zichzelf te laten zien. Zo wordt er op een positieve manier gewerkt aan zelfvertrouwen.

Dansen is gezond! In een tijd dat de telefoon of de tablet een steeds grotere rol gaat spelen, wordt bewegen steeds belangrijker.

Dansen activeert de hersenen! Wist je dat door te bewegen, je hersenen nieuwe verbindingen maken? Deze verbindingen zorgen voor betere concentratie, en het optimaal benutten van de leertijd.